2010. február 20., szombat

Málnás pálinkás trüffel - a rusztikus fajtából...

A héten elkészítettem a másik kiszemeltemet. Lássuk, hogy milyen nehézségekbe ütköztem:) Ugyanis akadt egy-kettő.

Először temperáltam fehér csokival. A temperálással nem volt gondom, viszont a munka szervezésével akadt. Ezt a trüffelt formába is kellett önteni és mártogatni is kellett. Ezzel az volt a gondom, hogy kétszer kellett temperálnom. Végül is megoldottam. Gyakorlat teszi a mestert. Szilikonos formáim vannak egyelőre, de hamarosan beszerzem a szuper polikarbonát öntőformáimat is! már nagyon várom. Sajnos egy kicsit vastag lett a héja, és még erre is rájött a mártogatás, ami szintén nem lett leheletnyi vékony, hát nem tudom... szintén van benne valami rusztikusság. Vannak akik erre esküsznek, de én azt szeretném, ha azért lesz rusztikus valami, mert én azt akarom, hogy olyan legyen, nem pedig azért, mert így sikerült. Azt hiszem ez a kettő között van némi különbség.

A töltelék nagyon finomra sikerült. Találtam egy helyet a körúton, ahonnan sikerült beszereznem málna pálinkát. A töltelékhez kellett: málna pálinka,tejszín, glükóz szirup, temperált de nem olvasztott csokoládé. És egy pöttynyi málnadzsem az egész közepébe.

A mártogatás megint elég vastag lett. Lehet, hogy 1-2 fokkal melegebbnek kell lennie a csokinak, hogy jobban folyjon. Mivel túl vastag lett a bevonat, ezért a töltelék-csokihéj arány megbomlott és nem volt annyira érezhető a finom pálinka íze. Ezt azzal próbáltam orvosolni, hogy a következő adagot már nem mártogattam, és valóban jobb lett az összhang.

Amikor készen lettem a munkával, kissé csalódtam, mert nem számítottam arra, hogy ilyen édes lesz. Rájöttem, hogy a fehércsoki nem az én ízvilágom. De nem baj, legközelebb étcsokival fogom bevonni. Ami hamarosan be is fog következni.



1 megjegyzés: